Anne Sütü

Anne Sütü: Bebeğiniz İçin En İyisi

Anne sütü bebekler için en iyi besindir! Yaşamın ilk aylarında bebeğiniz için doğanın iyiliğinin en iyi şekilde sunar.

Anne sütü neden bebeğiniz için en iyi besindir?

Anne sütü bebeğinizin değişen ihtiyaçlarını karşılamaktadır. Değerli sütün bileşimi emzirme döneminde değişir ve hatta bebeğin gebelikteki sürecine ve cinsiyetine göre uyum sağlar. Anne sütü, büyüme ve gelişmede önemli bir role sahip olan tüm önemli besinleri ve biyoaktif bileşenleri içerdiğinden, bebeğinizin yaşamında en iyi başlangıç besinidir. Bu bileşenlerin türü ve miktarı anneye göre değişir. Bu, annelerin doğal bağışıklık savunması, prebiyotik ve probiyotik bileşenler ve iştah düzenleyici hormonlar şeklinde değerli ve benzersiz maddelerin bebeklerine de aktarılacağı anlamına gelir. Bebekler anne sütünün tatlı tadını severler, ancak annelerin yediği yemeklerin tatları anne sütünden geçtiği için bir yandan diğer lezzetlerle de tanışırlar. Bebeğin yeni lezzetleri deneyimlemesi için harika bir fırsattır!

Emzirmenin kendisi bir bebeğin duygusal beslenmesinde önemli bir süreçtir ve anne ile yenidoğan bebeği arasındaki bağı güçlendirir. Beslenme sırasında doğal bir fenomen, annenin ve bebeğin beyinlerini hem nörolojik hem de kimyasal olarak senkronize eder. Bebekler aynı anda bağlanmayı, göz teması kurmayı, güvenmeyi, nefes alıp vermeyi ve süt emmeyi öğrenirler. Annenin doğal sevgi hormonu olan oksitosin üretimi, stresin azalmasına ve bebeğin ihtiyacına tamamen odaklanmasına neden olur. Anne sütü bebeğinize rahatlık, güvenlik ve mutluluk verecektir. Anne sütü susuzluğu giderir ve bebeğinizi doyururken, emme eylemi ise rahatlatıcı, sakinleştirici ve yatıştırıcıdır.

Anne sütünün iyiliği yaygın olarak bilinmektedir. Dünya Sağlık Örgütü, dünyanın dört bir yanındaki annelerin, hayatlarının ilk 6 ayında bebeklerini özellikle emzirmelerini tavsiye etmektedir.

Bebeğinizin sağlığı için emzirmenin faydaları

Anne sütü, bebeğinize çok çeşitli faydalar sağlar. Büyüme ve besin için gerekli tüm bileşenleri içerdiğinden, bebeğinizin sağlıklı bir şekilde büyümesini ve gelişmesini sağlama gücüne sahiptir. Duyusal ve bilişsel gelişimi uyarır ve bebeğinizi bulaşıcı ve kronik hastalıklara karşı güçlendirir. Emzirmenin, bebeklikten uzun süre sonra sizin ve çocuğunuzun sağlığı için uzun süreli yararları olabilir.

Emzirme, aşağıdakiler de dahil olmak üzere bebeğinize kısa vadede birçok fayda sağlar:

  • Sık, yumuşak dışkılara ve daha az kabızlığa neden olur.
  • Kolay sindirilir, gaz sorunu, kusma ve ishal sorunlarının azalmasına destek olur.
  • Bağışıklık sisteminin gelişimini destekler, kulak ve solunum yolu enfeksiyonları gibi riskleri azaltır ve bünyenin aşılara verdiği olumlu tepkiyi yükseltir.
  • Egzama ve astım gibi alerjik belirtiler üzerinde koruyucu bir etkisi olabilir.

Ek olarak, anne sütü ile beslenen bebeğiniz emzirme sonrasında da gelecekteki yaşamında aşağıdaki faydaları görecektir:

  • Emzirmenin bilişsel sonuçlar üzerinde olumlu bir etkisi olduğundan daha yüksek bir IQ'ya sahip olma olasılığı daha yükselecektir.
  • Aşırı kilolu veya obez olma ve tip 2 diyabet ve kardiyovasküler hastalıklar gibi ilgili kronik hastalıklardan muzdarip olma olasılığı daha düşecektir.
  • Yemek seçme olasılığı daha az olacaktır.
  • Çocukluk lösemisi gibi bazı nadir, ancak ciddi hastalıklardan muzdarip olma olasılığı daha azalacaktır.
Anne Sütü 3

Emzirmenin Anne sağlığı üzerindeki faydaları

Emzirmenin bebeğinizin sağlığı ve büyümesi için en iyi yol olmasının yanı sıra anneler üzerinde de birden çok faydası bulunmaktadır. Annelere sağladığı avantajlardan bazıları ise şöyledir:

  • Doğum sonrası daha hızlı iyileşme sağlar.
  • Hamilelikten sonra kilo kaybını destekler.
  • Metabolik sendrom riskinde azalma sağlar.
  • Meme ve yumurtalık kanseri riskinde azalma sağlar.
  • Tip 2 diyabet, romatoid artrit ve osteoporoz gibi bazı kronik hastalık riskinde azalma sağlar.
  • Adet dönemlerinin geri dönüşünü geciktirir.
Anne Sütü 4

Anne sütü tam olarak neleri içeriyor?

Emzirmenin tüm faydalarından bahsettik, ama içinde onu bu kadar harika kılan neler var biraz da bunlardan bahsedelim! Anne sütü, hayatınızın ilk birkaç hassas ayı boyunca küçük bebeğinizi korumak için gerekli tüm besinlerle doludur. Anne sütü bebeğiniz büyüdükçe ve geliştikçe bebeğinizin ihtiyaçlarına göre değişir.

Anne sütünün doğal bileşenleri şunlardır:

Süt yağı
Anne sütü, yağ bakımından çok zengindir. Yağ bebekler için gereklidir; bebeğinizin günlük enerji alımının yaklaşık yarısını oluşturan temel bir besindir. Ancak bu sadece büyük bir enerji kaynağı değil, aynı zamanda büyümeyi, beyin gelişimini teşvik eden ve vücudun yağda çözünen vitaminleri emmesine yardımcı olan gerekli bir besin maddesidir. Anne sütündeki süt yağı, aşağıdakiler gibi birçok temel bileşeni içerir:

  • Beta-palmitat
    Bu özgül yağ tipi daha yumuşak dışkıları destekler ve daha güçlü kemiklerin gelişimini destekleyen kalsiyum emiliminde önemlidir.
  • LC-PUFAs
    DHA ve ARA gibi bu bileşenler, bebeğinizin beyin, görme ve bağışıklık sisteminin gelişiminde önemli bir rol oynar.
  • Süt Yağ Kürecik Membranları (MFGM)
    İdeal bilişsel ve beyin gelişiminde ve bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinde önemlidir.

Karbonhidratlar
Anne sütü, bebeğinizi besleyen karbonhidratlar açısından da zengindir. Laktoz anne sütünde bulunan ana karbonhidrattır ve bebeğinizin günlük enerji alımının yaklaşık% 40'ını oluşturur. Laktoz bağırsaktaki dost bakterilerin gelişmesine yardımcı olur ve önemli minerallerin emilimini destekler.

Proteinler
Proteinler yaşamın kilit yapı taşlarıdır. Anne sütü iki tür protein içerir; peynir altı suyu ve kazein. Laktasyonun ilk 6 ayında, yaklaşık %60'ı peynir altı suyu ve %40'ı kazeindir. Bu dengeli protein oranı, her iki proteinin de kendine özgü özellikleri olduğundan yenidoğan bebeklerde sindirimi düzenler. Peynir altı suyu proteini, enfeksiyonları önlemek için doğal güce sahiptir.

Prebiyotikler
Prebiyotik lifler doğal olarak bebeğinizin bağırsağındaki iyi bakterileri besler ve zararlı maddeleridışarı atmaları için çoğalmalarına izin verir. Ayrıca bebeğinizin kabızlık, gaz veya kolik çekmesini önlemeye yardımcı olmak için daha yumuşak bir dışkı kıvamı oluşmasına yardımcı olurlar. Anne sütü 200'den fazla prebiyotik lif içerir!

Nükleotidler
Nükleotidler, genetik materyalimizin yapı taşlarıdır. Sağlıklı kilo almayı ve gelişmeyi desteklerler. Ek olarak, bir bebeğin yaşamının ilk aylarında çok yaygın olan diyare sıklığını, şiddetini ve süresini azaltmaya yardımcı olurlar.

Vitamin ve mineraller
Anne sütü, bebeğinizin sağlığı için gerekli tüm önemli vitaminleri ve mineralleri içerir. Anne sütünüzdeki vitamin ve minerallerin miktarı ve tipleri kendi alımınıza bağlıdır. Bu nedenle bol miktarda vitamin ve mineral almak için dengeli ve besleyici yemeklere dikkat etmek önemlidir.

Anne Sütü, doğanın, bebeklerin hayatta kalmasını desteklemek için milyonlarca yıl boyunca geliştirdiği en sağlıklı besindir. Bebeğinizin enerji dolu, mutlu ve sağlıklı büyümesi için gereken her şeye sahiptir.

Anneler sahip oldukları tüm iyiliği vermek ister. Ve biz de öyle... Emzirme, yaşamlarının ilk aylarında bebekler için en iyisidir! Süt yağı, anne sütünde doğal olarak bulunan ve bebeğin bağışıklık sisteminde, beyninde ve bilişsel gelişiminde önemli bir rol oynayan en önemli besinlerden biridir. Doğanın İyiliğine inanıyoruz - bu yüzden anne sütünden esinlenerek ve anne sütü ile beslenmenin mümkün olmadığı her durumda ebeveynleri desteklemek için en son bilimsel kanıtlara dayanarak geliştirdiğimiz benzersiz devam formülümüzü anne ve bebeklerle buluşturuyoruz.

Kaynakça

  • World Health Organization. (2003). Global strategy for infant and young child feeding. World Health Organization.
  • Victora, C. G., Bahl, R., Barros, A. J., França, G. V., Horton, S., Krasevec, J., ... & Group, T. L. B. S. (2016). Breastfeeding in the 21st century: epidemiology, mechanisms, and lifelong effect. The Lancet387(10017), 475-490.
  • de Campos Aguirre, A. N., Vítolo, M. R., Puccini, R. F., & de Moraes, M. B. (2002). Constipation in infants: influence of type of feeding and dietary fiber intake. J Pediatr (Rio J)78(3), 202-8.
  • Issa, C., Hobeika, M., Salameh, P., Zeidan, R. K., & Mattar, L. (2019). Longer durations of both exclusive and mixed breastfeeding are associated with better health in infants and toddlers. Breastfeeding Review27(2), 17.
  • Oddy, W. H. (2017). Breastfeeding, childhood asthma, and allergic disease. Annals of Nutrition and Metabolism70(Suppl. 2), 26-36.
  • Pang, W. W., Tan, P. T., Cai, S., Fok, D., Chua, M. C., Lim, S. B., ... & Gluckman, P. D. (2020). Nutrients or nursing? Understanding how breast milk feeding affects child cognition. European journal of nutrition59(2), 609-619.
  • Lee, H., Park, H., Ha, E., Hong, Y. C., Ha, M., Park, H., ... & Kim, J. H. (2016). Effect of breastfeeding duration on cognitive development in infants: 3-year follow-up study. Journal of Korean medical science31(4), 579-584.
  • Kim, J. I., Kim, B. N., Kim, J. W., Hong, S. B., Shin, M. S., Yoo, H. J., & Cho, S. C. (2017). Breastfeeding is associated with enhanced learning abilities in school-aged children. Child and adolescent psychiatry and mental health11(1), 36.
  • Tambalis, K. D., Mourtakos, S., Panagiotakos, D. B., & Sidossis, L. S. (2018). Association of exclusive breastfeeding with risk of obesity in childhood and early adulthood. Breastfeeding Medicine13(10), 687-693.
  • Reifsnider, E., McCormick, D. P., Cullen, K. W., Todd, M., Moramarco, M. W., Gallagher, M. R., & Reyna, L. (2018). Randomized controlled trial to prevent infant overweight in a high-risk population. Academic pediatrics18(3), 324-333.
  • Bernardo, H., Cesar, V., & World Health Organization. (2013). Long-term effects of breastfeeding: a systematic review.
  • Horta, B. L., & de Lima, N. P. (2019). Breastfeeding and type 2 diabetes: systematic review and meta-analysis. Current diabetes reports19(1), 1.
  • Shim, J. E., Kim, J., Mathai, R. A., & STRONG Kids Research Team. (2011). Associations of infant feeding practices and picky eating behaviors of preschool children. Journal of the American Dietetic Association111(9), 1363-1368.
  • Amitay, E. L., & Keinan-Boker, L. (2015). Breastfeeding and childhood leukemia incidence: a meta-analysis and systematic review. JAMA pediatrics169(6), e151025-e151025.
  • Chowdhury et al. Breastfeeding and maternal health outcomes: a systematic review and meta‐analysis. Acta Paediatr. 2015 Dec;104(467):96-113
  • Baker et al. Breastfeeding reduces postpartum weight retention. Am J Clin Nutr 2008;88:1543–51.
  • Liu, B, Jorm, L, Banks, E. Parity, breastfeeding, and the subsequent risk of maternal type 2 diabetes. Diabetes Care 2010;33:1239–41.
  • Feldblum PJ, Zhang J, Rich LE, Fortney JA, Talmage RV. Lactation history and bone mineral density among perimenopausal women. Epidemiology. 1992;3:527–31.

İlginizi Çekebilecek Hero Baby Ürünleri